Coś mi się wydaje że DeLorean BTTF był bardziej podobny do tego "Prototypu" niż do pozostałych. Nie wiesz może kiedy ten prototyp został wyprodukowany?
_________________ Przyszłość nie jest spisana - możecie dowolnie ją zmieniać, to zależy tylko od Was
Kto planuje dokonać zakupu DeLoreana niech się śpieszy. Jeszcze nie tak dawno za wersję "high end" płaciło się 49 760 $, dzisiaj już 52,314.40 $. Jak widać ceny idą w górę...
_________________ Przyszłość nie jest spisana - możecie dowolnie ją zmieniać, to zależy tylko od Was
Dziś rozmawiałem z osobą która powiedziała mi ze niby znajomy jej chciał kupić Deloreana za 22.000 zł w Polsce przez allegro.
Jednakże dana osoba nie kupiła DMC twierdząc, iż jest on za drogi jak na swój wiek. Porównał cenowo malucha i DMC mówiąc ze maluch jest tak samo stary ale za to można kupić go za ok 1.000 tylko. skończyłem na tym rozmowę uważając ze gadam z niekompetentną osobą lub nieznającą się zupełnie na motoryzacji...
przez ostatnie 2,5-3 lat na pewno nie sprzedano DeLoreana na allegro, był tylko RAZ za 55 000 zł, został zalicytowany, ale tylko dla żartu. nie było też zadnego za 22 000 zł przez ostatnie 2,5-3 lat.
każdy ma prawo nie znać się na motoryzacji, no chyba, że celowo cię wkręcał.
Netmann napisał/a:
Kto planuje dokonać zakupu DeLoreana niech się śpieszy. Jeszcze nie tak dawno za wersję "high end" płaciło się 49 760 $, dzisiaj już 52,314.40 $. Jak widać ceny idą w górę...
nie ma się co dziwić. DeLoreanów jest coraz mniej, fanatyków coraz więcej, wiec to oczywiste ze ceny rosną pozostaje nam tylko pomarzyć o nim, lub kupić sobie model...
Model nadal jest moim marzeniem ale chodzi mi o zwykłego dmc, a jeśli chodzi o kupno prawdziwego to już przestałem wierzyć jakiś czas temu że to mozliwe
_________________ weight really don't make you better puncher
A tam, gadanie - trzeba być dobrej myśli. W każdej chwili los każdego z nas może się odmienić. A nuż ktoś odziedziczy fortunę, wygra na loterii albo jeszcze co innego się wydarzy? Ja osobiście nigdy nie przestanę wierzyć że uda mi się w końcu kupić i sprowadzić DeLoreana z USA. Na razie próbuję sprowadzić DeLoreana na komputer do NFS4 a to już jakichś postęp .
Hehe ja do tej pory sprowadziłem DMC do: Mafii, GTA VC, NFS HP III, The Sims, no i do pokoju - odpowiednio zmniejszonego Ale ciągle liczę na tego 1:1...
Masz do NFSIII HP?? Jak na razie tylko tą mam... Możesz podać link lub powiedzieć skąd ściągnąłeś Delorean'a do NFSIII? Myślałem że tylko do 4 są...
Chyba trudno będzie ściągnąć DeLoreana z USA w skali 1:1. Statkiem lub samolotem... Oba środki strasznie drogie. Chyba że w stanach udoskonalisz Delorean'a że nie będzie się przenosił w czasie, tylko w przestrzeni
Ostatnio przeszukując różne oferty na niemieckim Ebay'u spotkałem dość ciekawą ofertę a mianowicie DMC Delorean oryginalnych rozmiarów : http://cgi.ebay.de/De-Lor...bayphotohosting
Jeśli ktoś jest zainteresowany to kosztuje 24.000 euro od ręki
i tym o to sposobem doszliśmy do tego iż nie trzeba wcale importować DMC zza oceanu a poszperac trochę po internecie
24.000 euro to 96.240 zł..... dmc pali jak smok.. ponoc ok 20/100...poza tym zostawic go gdzies na parkingu to samobójstwo!!! gwarantuje ze przynajmniej koła by ukradli..., wiec to dowodzi ze nie jest to samochód dla Polaków
nie wiem jak dla was ale dla mnie Delorean bez akcesoriow z filmu nie jest zbyt ładny
Ha ha! Reczywiście przez moment wierzyłem że ADX rzeczywiście ma DeLoreana . Spoko fotomontarz ;]. Póki są jeszcze DeLorean'y na świecie do kupienia to jest po co żyć!
Wprawdzie wątek jest bardzo stary, ale może ktoś jeszcze tu zajrzy....
Muszę powiedzieć że informacje w tym wątku są w większości nieprawdziwe. Panie i panowie, nie rozpowszechniajcie plotek!
DeLorean był produkowany w 1981 i 1982 roku i TYLKO. Nie są produkowane i były bo tych latach. W sumie było wyprodukowane 8583 sztuki. Silnik to Volvo 6 cylindrów i średnie spalanie to około 9 do 10 litrów na 100km.
www.delorean.com NIE jest oficjalnym czy autoryzowanym serwisem. Jest to firma która po prostu kupiła pozostałości po fabryce i nazwała się prawdziwym DMC.
Jest jeszcze wiele nieścisłości, ale za dużo musiałbym pisać.
Jako właściciel jednego z kilku DeLoreanów w Polsce mogę odpowiedzieć na wiele pytań związanych z tym samochodem i jego historia....
Pozdrawiam
Wiek: 38 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 35 Skąd: nie tak daleko
Wysłany: 2008-02-05, 00:56
mały odkop...
Od kilku miesięcy polscy kierowcy coraz częściej sprowadzali samochody z Ameryki. Słaby kurs dolara i konkurencyjne ceny aut oraz wyposażenia spowodowały, że taki interes zaczął się po prostu opłacać. Rząd jednak jest czujny i w trosce o to, by obywatelom nie działo się zbyt dobrze, już podjął odpowiednie kroki, by przeciwdziałać temu zjawisku.
Auta z Ameryki są tańsze średnio o 20%-30% i w dodatku mają lepsze wyposażenie niż samochody homologowane w Europie.
np
- Chrysler 300C z silnikiem 2,7 l kosztuje za Oceanem równowartość 62,4 tys. zł, a w Polsce - 153,4 tys. zł
- BMW X5 - 260 tys. zł w USA i ta sama wersja w kraju - 360 tys. zł.
Możliwość sprowadzania samochodów spoza Unii Europejskiej dotyczyła dotąd jedynie indywidualnych importerów - można było sobie sprowadzić po jednym samochodzie.
Ale kiedy zjawisko to przybrało większe rozmiary, rząd postanowił interweniować.
Przygotowywane przepisy będą zabraniały przepowadzania takiego indywidualnego importu i teraz, podobnie jak w wypadku firm, trzeba będzie starać się o homologację.
Zostaną powołane nowe struktury administracji - m.in. Transportowy Dozór Techniczny, który będzie musiał wydać odpowiednie dokumenty, zamiast dotychczasowej zwykłej kontroli technicznej. Koszt takich badań wyniesie podobno ok. 5 tys. euro, co sprawi, że sprowadzanie samochodów spoza Unii Europejskiej stanie się nieopłacalne. Ofiarą nowych przepisów padną nie tylko auta z USA, ale też tanie samochody z Chin.
Wiadomo co to oznacza
A i srednie ceny za ladne sztuki D poszly tez w górę co mozna zaobserwowac