Dziś rano komp wywalił mi pytanieo potwierdzenie zmiany czasu na zimowy. Od razu mi sie nasunęło pytanie: Czy Doc uwzględił zmianę czasu z zimowego na letni (albo odrotnie) w DMC??
_________________ See You in the Future.... or in the past.... // BACK TO THE FUTURE & SILENT HILL SERIES RULEZ...
Widocznie tak , ale to zastanawiające , ale wiadomo jaki Doc miał stosunek do czasu te jego wszystkie zegary w domu to chyba by nie mógł tego pominąć. Ale co do twórców to nie wiem czy oni przy kręceniu filmu o tym pomyśleli.
_________________ Back to the future filmem WSZECHCZASÓW
z tego co wiem Ameryka znajduje się na granicy kilku stref czasowych, więc gdyby Doc jechał z Nowego Yorku do Los Angeles przejechłby przez trzy strefy czasowe a całe Stany Zjednoczone mają aż pięć stref czasowych, jednak w żadnej z nich nie ma zmiany czasu letniego na zimowy i odwrotnie. A tak nawiasem wyobrażacie sobie biednego Emmeta przestawiającego i synchronizującego na nowo tyle zegarów
Jeśli chodzi o Doca, to musiał to jego wehikuł musiał kożystać z uniwersalnego czasu, np. GMT, a później przeliczać na czas odpowiedni do strefy czasowej w jakiej się znajduje.