Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2004 Posty: 840 Skąd: wiesz że to nie ja?
Wysłany: 2004-06-25, 12:14 Komentarze do Galerii wpadek
Miałem to jusz dawno napisać ale jakoś mi sie zapominało. Na początku w bttf 1 co Marty jest u Doca, i Występuje "przeciążenie" i go odzrzuca to nie jest jakiś sznurek tylko kabel od Gitary.
Niech sprawdzi to ktoś kto ma DVD... klatka po klatce.
-----------------------------------------------------------------
Zdjęcie na którym poniekąd znalazł numer Doca w książce telefonicznej: znalazł numer na lewej stronie, a według błędu Marty wyrywa prawą stronę. Spieram się z tym bugiem, bo Marty mógł poprostu cofnąć się o jedną kartkę w tył i wtedy wyrwać (czasami jest łatwiej wyrwać z prawej niż z lewej).
_________________ See You in the Future.... or in the past.... // BACK TO THE FUTURE & SILENT HILL SERIES RULEZ...
Zdjęcie na którym poniekąd znalazł numer Doca w książce telefonicznej: znalazł numer na lewej stronie, a według błędu Marty wyrywa prawą stronę. Spieram się z tym bugiem, bo Marty mógł poprostu cofnąć się o jedną kartkę w tył i wtedy wyrwać (czasami jest łatwiej wyrwać z prawej niż z lewej).
wlasnie ze nie przewraca kartek. sam sprawdzalem klatka po klatce...
chciałem sie doczepic do 1 zdjecia: skad wieciez ze to wskaźnik naładowania baterii ? Jesli jednat jest to ten wskaźnik to moze jest uszkodzony albo cos....
_________________ Are you telling me that you built a time machine...out of a DeLorean ?
a dlaczego ma być wybuch chyba tylko dlatego ze jestes przyzwyczajony do takiego widoku na filmach. przeciez ile razy w prawdziwym zyciu dzieja sie rozne wypadki samochodowe i bardzo zadko samochody wybuchają.
A mnie zastanawia, jakim cudem w trzeciej części wybucha lokomotywa, która spada do wąwozu. Co tam w niej wybucha?? Węgiel?? Para wodna, czy co?? A wybuch taki, jakby niewiadomo co w tej lokomotywie było…
W trzeciej części BTTF na dzikim zachodzie Marty McFlay podający się za Clint'a Eastwood'a
natrafia na Swoich dalszych krewnych, Seamus'a i Meggie McFlay'ów.
Istnieją pewne więzi krwi i podobieństwa tzw. że np. Ty możesz wyglądać identycznie jak Twój prapra dziad. I tak właśnie jest co do Marty'ego i Seamus'a są identyczni. Ale Meggie wyglada tak samo jak mama Martego, Lorraine, a ona nie pochodzi z krwi McFlay'ów, nazywa się tak po Swoim mężu Gorgu McFlay. Jakim cudem obie wyglądają identycznie?!
możliwości są dwie:
-autorzy zrobili to specjalnie, robiac nam kolejny żart: jak juz Seamus wygląda jak Marty, to Maggie moze wyglądać jak Lorraine
-w rodzinie Marty'ego uprawiano kazirodztwo przezco wszyscy są podobni
W I części w scenie, zaraz kiedy Marty skończył grać "Johny B.Goode", kamera pokazuje całą sale, po lewej widać Mr.Striclanda, który trzyma ręce na uszach i powoli spuszcza je na dół. Chwilę późiej kamera pokazuje Striclanda na głównym planie, gdzie nadal ma ręce na uszach i je znów powoli spuszcza! Co to dejavo?
Co do tego deloreana w lodzie to się do końca nie zgodzę za pierwszym razem wehikuł był cały z lody ale potem lod tez sie pojawiał ale mniej go było (na początku bttf2 i gdy Marty jedzie w trzeciej części po torach to widac to dobrze) i według mnie to błąd nie jest. Zauwazcie tan lod mógł pochodzic od chłodzenia reaktora i tak gdy Marty przenosił sie w pierwszej częsci do 1855 reaktor był juz zchłodzony po podrózy Einstaina. Następnie kiedy Marty wracął do 1885 uzyli gotowej energi z pioruna czyli reaktor nie brał w tym udziału i nie było chłodzenia. Następnie w 2015 Doc dokonał konwersji i nie uzywł juz reaktora czyli nie było botrzebne az tak duze chłodzenie i według mnie wszystko jest dobrze.
_________________ Back to the future filmem WSZECHCZASÓW
i jeszcze jedno nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten moment w filmie gdy w 2015 podchodzi do Martiego dziewczynka z tą napędzaną deskolotką czy?? to była deskolotka Biffa...
...no bo to by sie nie zgadzało bo przed paroma sekundami Biff wceciał w szybę
Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2004 Posty: 840 Skąd: wiesz że to nie ja?
Wysłany: 2004-08-02, 10:41
Według mnie to na 100% była deska Griffa Kilka sekuund wcześniej widać jak jego deska odpade odnug i odlatuje gdzieś i najwidoczniej łapie ją da dziewczynka.
Wiek: 37 Dołączył: 15 Lut 2004 Posty: 25 Skąd: ze Śląska :P
Wysłany: 2004-08-18, 19:10
Elo! Dawno mnie nie było na tym forum, ale ponownie jestem. Oto moja opinia co do kilku z tych pomyłek. Najpierw sprawa wybuchu deloreana pod koniec trójki. Chodzi tutaj o to, że ten wybuch to tak naprawdę niechcący widoczna eksplozja ładunku wybuchowego, który zdetonowali twórcy filmowi, aby zniszczyć wehikuł Wszakże w tym momencie, jako końcówce ostatniej części trylogii, miało nastąpić ostateczne unicestwienie wehikułu, a lokomotywa nawet przy dużej prędkości nie może rozwalić auta na kawałeczki (a tymbardziej auta przystosowanego do jazdy po szynach, które by popchnęła), tak więc twórcy postanowili pociągowi pomóc Co do tego wskaźnika, to raczej wpadka jest poprawna. Kicor z pewnością wkleił tą wpadkę na podstawie informacji z jakiejś zagranicznej strony, a amerykanie na pewno bardziej się znają, co to za wskaźnik (na pewno autor tej informacji sam miał podobny pilot) Jeśli zaś chodzi o lokomotywę, nie wybuchły presto-logi ani woda czy węgiel. To ogromne ciśnienie w kotle spowodowało eksplozję, gdy w środku zbyt gęsto była zbita para - Doc sam powiedział, że przy 200 stopniach cały bojler eksploduje. Przyjrzyjcie się, na chwilę przed uderzeniem o ziemię lokomotywa wybucha, co po chwili zamienia ją w kulę ognia. Zaś a propo lodu, według oficjalnej wersji w internecie, wehikuł się schładza tylko podczas podróży w przyszłość (np. 1985-2015, 1885-1985) Reszta wpadek to moim zdaniem faktycznie wpadki.
_________________ "W przeszłości dokonałem właściwych osądów. Dokonałem ich również w przyszłosci" - George W. Bush
Co do tego schładzania to sie nie zgodze (chyba) przeciez za pierwszym razem delorean był najmocniej schłodzony a jednak przenosił sie w przeszłość 1985-1955 !!??
Faktycznie ale głupi moj błąd ale przy przemieszczeniu w II części z alternatywnego 1985 do 1955 gdy Doc chowa wehikul za bilboardem taz widac ze jest w lodzie????